facebook.jpg

Abonneren op mij op YouTubeJefferson’s is de naam van een nieuw politiek-cultureel-nieuws café van Eetcafé Spinoza. 

Het is vernoemd naar de Amerikaan Thomas Jefferson. Deze historische persoon was een belangrijke man bij het opstellen van de onafhankelijkheidsverklaring. Daarnaast was Tomas Jefferson de derde president van de Verenigde Staten van Amerika. Thomas Jefferson leefde van 1743 Tot 1826 en stond bekend als een filosoof, jurist en politicus. Veel spraakmakende quotes heeft Jefferson in zijn leven gedaan. Deze quotes zullen terug te vinden zijn in Jefferson’s. De eerst is “Food For Thought” . Dit citaat is te vinden in het logo van het café.

Politiek

Er wordt op de laatste vrijdag van de maand een afwisselend programma gepresenteerd met een speakers corner, debatwedstrijden, discussiegroepen en lezingen door spraakmakende personen. Dit allen in het teken van de (landelijke) actualiteiten en de regionale- provinciale politiek.

Cultuur

Op overige vrijdagen is er aandacht voor cultuur. Er worden muzikanten uitgenodigd om akoestische muziek te verzorgen in het café. Daarnaast hangt er in het café een wisselend, maar altijd spraakmakende kunst ter exposé. Op vrijdag is er zeker ook ruime gelegenheid voor gedachtewisselingen met betrekking tot de actualiteiten.

 

Lectuur

Jefferson’s heeft een grote lectuurtafel met een variatie aan vakbladen, opiniebladen en kranten. Voor iedereen toegankelijk om even bij te lezen onder het genot van een hapje en een drankje.

In onze Lectuur collectie: 

Ars Aequi, CrimeLink, Elsevier, de Groene Amsterdammer, HP/deTijd, InCasu, Internationale Spectator, Maarten!, Ode, Quote, de Republikein en de 360mag.

Kranten:

Financieel Dagblad, de Telegraaf, de Volkskrant en Leeuwarder Courant

 

Mederwerkers

Jefferson’s heeft politiek-maatschappelijk geïnteresseerde gastheren met een persoonlijke benadering. Iedere gast krijgt de volle aandacht, zodat men zich geen nummer hoeft/zal voelen en dat de gast veelal herkend zal worden bij een vervolg bezoek aan het café.

 

Openingstijden

Jefferson’s, het café voor bewust en wakker Fryslân, is vanaf 19 januari 2012, iedere vrijdag geopend van: 16:00uur tot ±22:00uur.  

 

 

   pastedGraphic.pdf                                                                              

 JEFFERSON’S BIEDT GRATIS WIFI AAN    

“I believe that banking 

institutions are more

dangerous to our liberties 

than standing armies”

 

“Food for thought”

 

Thomas Jefferson